ВР має ухвалити закони, які сприятимуть спрощенню візового режиму з ЄС

ВР має ухвалити закони для спрощення візового режиму з ЄС – І. Геращенко

Верховна Рада має прийняти закони, які сприятимуть спрощенню візового режиму з країнами ЄС для всіх категорій громадян України та переходу до безвізового пересування. Про це заявила народний депутат фракції "УДАР " Ірина Геращенко під час парламентських слухань "Безвізовий режим між Україною та ЄС: перспективи та нові можливості для громадян України", передає УНН.

"Депутати не поспішають розглядати ці закони тому, що самі мають дипломатичний паспорт і не розуміють проблем простих українців". – зазначила народний депутат.

Геращенко вважає. що основну відповідальність за це несе в першу чергу чинна влада, яка не може визначитися зі своєю позицією щодо необхідних законопроектів.

Related Post

За словами Геращенко, парламент повинен більш активно захищати права українців за спрощеним візовим режимом.

Питанням моніторингу ситуації з візами та активізації безвізового діалогу, на думку представниці "УДАРу", повинні займатися і міжпарламентські групи дружби, які існують між ВР і парламентами країн ЄС.

Народний депутат зазначила, що за підсумками парламентських слухань ВР має ухвалити відповідну заяву до ЄС із закликом спростити оформлення віз для українців і швидше перейти до безвізового режиму.

Джерело: УНН

Leave a Comment