fbpx
Право

ВР має ухвалити закони, які сприятимуть спрощенню візового режиму з ЄС

ВР має ухвалити закони для спрощення візового режиму з ЄС – І. Геращенко

Верховна Рада має прийняти закони, які сприятимуть спрощенню візового режиму з країнами ЄС для всіх категорій громадян України та переходу до безвізового пересування. Про це заявила народний депутат фракції "УДАР " Ірина Геращенко під час парламентських слухань "Безвізовий режим між Україною та ЄС: перспективи та нові можливості для громадян України", передає УНН.

Читайте також:  Які документи потрібно надати для оформлення закордонних паспортів

"Депутати не поспішають розглядати ці закони тому, що самі мають дипломатичний паспорт і не розуміють проблем простих українців". – зазначила народний депутат.

Геращенко вважає. що основну відповідальність за це несе в першу чергу чинна влада, яка не може визначитися зі своєю позицією щодо необхідних законопроектів.

За словами Геращенко, парламент повинен більш активно захищати права українців за спрощеним візовим режимом.

Читайте також:  Які документи потрібно надати для оформлення закордонних паспортів

Питанням моніторингу ситуації з візами та активізації безвізового діалогу, на думку представниці "УДАРу", повинні займатися і міжпарламентські групи дружби, які існують між ВР і парламентами країн ЄС.

Народний депутат зазначила, що за підсумками парламентських слухань ВР має ухвалити відповідну заяву до ЄС із закликом спростити оформлення віз для українців і швидше перейти до безвізового режиму.

Джерело: УНН

Читайте також: