fbpx
Політика

Олег Зарубінський: Українці не повинні бути заручниками енергетичних інтересів сусідніх держав

Народний депутат, заступник голови парламентської фракції «Партії регіонів» Олег Зарубінський вніс на розгляд Верховної Ради законопроект про енергетичний аудит в Україні. На думку регіонала, проведення такого аудиту дозволить досягати економії на 6-7 % відсотків щорічно.

«За великим рахунком те, що пропонується, – це і є зменшення навантаження на Державний бюджет України, це збільшення конкурентоспроможності України, це дозволить нам в меншій мірі залежати від примх, істерик, ультиматумів, шантажу, зокрема і інших країн, інших столиць, де б вони не знаходилися – чи то на сході, чи то на заході від України», – зазначив Олег Зарубінський, виступаючи з трибуни Верховної Ради в середу, 6 листопада.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

На думку політика, останнім часом в парламенті все частіше можна спостерігати політичну суєту, яка є «похідною містечкового марнославства, дилетантської всезнайства, псевдовсезнайства, яке межує із зарозумілістю до колег». Але є речі, які не залежать від цієї політичної метушні, зокрема, набуття реальної незалежності України. І в першу чергу, в енергетичній галузі.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

«Громадяни України не повинні бути заручниками персональних політико-кар’єрних або меркантильно-матеріальних інтересів при підписанні тих чи інших енергетичних угод з сусідніми державами. Ми не повинні бути заручниками цих інтересів», – підкреслив політик, а тому закликав нардепів «відкинути мішуру і політичну метушню в сесійній залі» і зайнятися справою, в першу чергу, прийняттям важливих для розвитку країни законопроектів.

За матеріалами: partyofregions.ua

Читайте також: