fbpx
Політика

В Одесі до 2015 року не буде міського голови

Одеса поповнила список міст, в яких до 2015 року не буде міських голів – депутат

Ситуація з мером Одеси – не одинична в Україні і виглядає тривожною, оскільки великі міста залишаються без легітимно обраного міського голови. Про це УНН повідомив депутат Київради І. Крулько.

"Складається враження, що Партія регіонів вирішила взагалі не проводити виборів мерів міст, оскільки розуміє перспективу програшу. Це стосується, в першу чергу, столиці – Києва, де мера немає вже 1,5 року, а містом управляє призначений Януковичем голова адміністрації. Подібна ситуація склалася в Миколаєві, Чернівцях, Черкасах, Херсоні, а тепер ще й Одесі ", – заявив І. Крулько.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

На думку І. Крулька: "Влада обрала курс на те, щоб не проводити вибори мерів, залишаючи місцеві ради фактично обезголовленими. І таким чином управляти містами через призначених голів адміністрації або секретарів міськрад, які виконують будь-яку примху Банкової".

Нагадаємо, днями мер міста Олексій Костусєв написав заяву про відставку, і звільнив крісло мера, посилаючись на стан здоров’я і неможливість виконувати свої професійні обов’язки. Найбільш прийнятною причиною такого рішення став скандал навколо арешту соратника мера, лідера партії "Родина" Ігоря Маркова, а також невдоволення влади роботою одеського міського голови.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

Джерело: УНН

Читайте також: