fbpx
Економіка

Майже 2 млн гривень уряд виділив на підтримку сільської медицини

Уряд виділив майже два мільярди гривень на підтримку сільської медицини – МОЗ

Уряд виділив майже два мільярди гривень на підтримку сільської медицини. Про це заявив начальник управління реформ Департаменту реформ та розвитку медичної допомоги Міністерства охорони здоров’я України Костянтин Надутий, передає УНН з посиланням на МОЗ України.

"Останнє фінансування амбулаторій сільської медицини з державного бюджету відбулося ще в 2012 році, коли було виділено 327 000 000 гривень на первинну допомогу для пілотних регіонів, частина якого потрапила і в сільські заклади", – сказав Костянтин Надутий. За його словами, в 2007 році була прийнята програма розвитку села, але фінансування на її реалізацію не виділялось.

Зараз уряд прийняв рішення посилити підтримку сільської медицини та схвалив зміни до державної цільової програми розвитку села до 2015 року. За словами чиновника, очікується, що протягом наступних двох років на розвиток амбулаторій сільської медицини з держбюджету буде виділено 1 млрд 800 млн грн.

"Планується, що ці кошти підуть на будівництво та оснащення нових амбулаторій, яких зараз дуже не вистачає у селах. Також необхідно створювати комфортні умови для проживання лікарів, таким чином привертаючи медперсонал до роботи в сільській місцевості", – зазначив Костянтин Надутий.

Джерело: УНН

Читайте також: