fbpx
Авто

Сплата утилізаційного збору в Україні може бути поширена на автовиробників

  Україна може поширити сплату утилізаційного збору на автовиробників – депутат

Україна орієнтовно протягом півроку може внести зміни до законодавства про утилізаційний збір, згідно з яким його сплата може бути поширена і на українських автовиробників, повідомив народний депутат Таріел Васадзе журналістам у ході V Міжнародної конференції з розвитку автомобільної індустрії України "AutoPROm 2013".

"Ми ще будемо це обговорювати в рамках парламенту, але рано чи пізно утилізаційний збір платитимуть і автовиробники, як це вже прийнято в Росії. На це може піти півроку – рік, адже ще визначатиметься період, з якого почне діяти ця норма", – сказав він.

"Якщо це велика радість для наших людей, щоб виробники платили, – це буде. Але насправді, що це міняє для людини? Адже, в першу чергу, важливо мати робочі місця, а ринок не росте, тому що у населення немає грошей", – додав Т. Васадзе.

Як повідомлялося, з 1 січня 2014 року за тиском СОТ Росія розповсюдила сплату утилізаційного збору на власних автовиробників, тоді як з моменту набрання чинності закону про утілізацію у вересні 2012 року вони звільнялися від сплати збору під гарантії створення утилізаційних потужностей. Аналогічне законодавство в даний час діє в Україні.

Джерело: Інтерфакс-Україна 

Читайте також: