fbpx
Футбол

Ще один футболіст заявив про прояви расизму російськими вболівальниками

Ще один футболіст заговорив про наявність расизму в російському футболі. Нагадаємо, що нещодавно, після матчу третього туру групового раунду Ліги чемпіонів ЦСКА – «Манчестер Сіті», про прояви расизму розповів темношкірий футболіст англійського клубу Яя Туре. З ним згоден бразильський легіонер московського «Спартака» Рафаел Каріока.

«Згоден з Туре, в Росії багато вболівальників – расистів. Це негарна сторона російського футболу», – наводять сьогодні ЗМІ слова футболіста з посиланням на «Советский спорт». На думку гравця «Спартака», з расизмом необхідно розібратися до чемпіонату світу 2018 року, який, нагадаємо, пройде в Росії. «Тоді люди будуть дивитися на Росію зовсім іншими очима. Всі: гравці, вболівальники, громадяни країни, повинні стати терпимішими», – каже Рафаел Каріока, підкреслюючи, що може і підтримати ідею з бойкотом світової першості 2018 року, «якщо проблема так і не вирішиться».

«Я не африканець, але уявляю, що він відчував, коли ухали з трибун», – заявив Каріока, коментуючи заяву Яя Туре. Футболіст московського «Спартака» звертає увагу, що «найчастіше вигуки чутні в Москві і Санкт-Петербурзі, в основному таке відбувається у великих містах». При цьому бразилець підкреслює, що «…раніше цих криків було більше, зараз лише незначні епізоди».

За матеріалами: eurosport.ru Фото: itar-tass.com

Читайте також: