fbpx
Політика

4 листопада відбулася зустріч міністрів юстиції України та Естонії

Міністри юстиції України і Естонії обговорили актуальні питання євроінтеграційного процесу

Міністри юстиції України Олена Лукаш та Естонської Республіки Ханно Певкур обговорили питання, актуальні для України в євроінтеграційному процесі.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Мін’юсту України, сьогодні під час зустрічі Лукаш зазначила, що «кожен крок, який робить на даному етапі Міністерство юстиції України – це крок назустріч євроінтеграції. І ми віримо в успішне завершення наших зусиль». За її словами, Міністерство юстиції України доклало максимум зусиль для підготовки законодавчої основи, необхідної для підписання Угоди про асоціацію України з ЄС, а також активно працює зараз над імплементацією законодавчих актів Європейського Союзу як наступного кроку України після підписання Угоди.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

«Загалом йдеться про імплементацію та практичне впровадження близько 400 регламентів і директив ЄС, інших актів ЄС», – зазначила міністр юстиції України.

«Естонія готова ділитися з Україною своїм євроінтеграційним досвідом, зокрема, в частині боротьби з корупцією», – повідомив міністр юстиції Естонії.

За його словами, в Естонії місяць тому була прийнята нова стратегія боротьби з корупцією до 2020 року, на успішність реалізації якої в країні – високі суспільні очікування.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Під час зустрічі також було обговорено низку інших питань, актуальних для України в євроінтеграційному процесі, відзначили в прес-службі.

За матеріалами: УНІАН

Читайте також: