fbpx
Економіка

Соціальні статті бюджету в Україні будуть виконуватися в будь-якому випадку, – думка експерта

Прийнято вважати, що в житті суспільства виділяються чотири основні сфери: соціальна, економічна, політична і духовна, причому сфера соціальна є як би знаковою в державі. Рівень її розвитку дозволяє говорити про успішність державної політики.

Те, що соціальна сфера в Україні залишає бажати кращого, ні для кого не є секретом. Розвиток соціальної сфери багато в чому залежить від рівня фінансування її державою. З цього питання цікаву думку висловив Олексій Голобуцький, який є політичним експертом і заступником директора Агентства моделювання ситуацій. На його думку, влада навряд чи зверне фінансування соціальних програм в Україні.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

«Якою б складною не була ситуація в економіці, соціальні зобов’язання держави будуть виконуватися. Це диктується тією ж політичною доцільністю передвиборного року», – наводять сьогодні ЗМІ слова Олексія Голобуцького,  що підкреслив, що соціальна сфера для влади є пріоритетною.

Питання про наявність в Україні заборгованості з соціальних виплат підняв нещодавно лідер партії «УДАР» Віталій Кличко. За словами політика, в країні борги в цій сфері досягли двох мільярдів гривень. На вирішення проблем з соціальними виплатами звернув увагу і глава уряду Микола Азаров, який в кінці жовтня зажадав від Мінфіну та Міністерства соціальної політики дотримуватися своєчасності таких виплат.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

За матеріалами: podrobnosti.ua

Читайте також: