fbpx
Політика

У Росії в понеділок відзначають День народної єдності

Сьогодні, в понеділок, четвертого листопада в Росії відзначають День народної єдності. Це свято з’явилося в новітній історії нещодавно – у 2005 році, воно було встановлене в пам’ять про події Смутного часу, коли в 1612 році народне ополчення під проводом Мініна і Пожарського звільнило Москву від польських інтервентів.

У російській столиці в цей день відбудеться більше 500 святкових заходів, які будуть відзначати у бібліотеках, будинках культури, парках, музеях, кінотеатрах. У традиційних культурно-патріотичних акціях візьмуть участь представники ветеранських громадських організацій і московських земляцтв.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Російський президент Володимир Путін покладе квіти до пам’ятника Кузьмі Мініну і Дмитру Пожарському на Красній площі, потім разом з патріархом Кирилом відвідає інтерактивну виставку "Православна Русь. Романови", а потім влаштує урочистий прийом, в ході якого нагородить ряд іноземних громадян, які зробили внесок у зміцнення дружби і співробітництва з Російською Федерацією та розвиток наукових і культурних зв’язків.

У Державному Кремлівському Палаці пройде Міжнаціональний форум-концерт "Ми єдині", на який запрошено шість тисяч гостей з усіх суб’єктів Російської Федерації та країн СНД. У Москві також пройде низка суспільно-політичних заходів, серед яких – акція в Новопушкінському сквері, мітинг на Пушкінській площі, мітинг в сквері Цвєтного бульвару і пікет на Площі Революції. Масові акції, мітинги і народні гуляння відбудуться у всіх містах на території Росії.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

У Росії в понеділок відзначають День народної єдності (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: