fbpx
Політика

МОК створить підрозділ для боротьби з корупцією

На минулому в неділю, третього листопада, в Лозанні (Швейцарія), у штаб-квартирі Міжнародного олімпійського комітету (МОК) засіданні, було прийнято рішення про створення спеціального підрозділу з боротьби з корупцією і договірними матчами.

У заході брали участь представники Міжнародної федерації футбольних асоціацій (FIFA) і Міжнародної федерації легкоатлетичних федерацій (IAAF), члени Національних комітетів. Захід проходив під головуванням новообраного глави МОК Томаса Баха, від Росії в ньому брав участь президент Олімпійського комітету Росії Олександр Жуков.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Як повідомляється на сайті МОК в заяві, зробленій за підсумками засідання: "На підрозділ буде покладено функції щодо попередження та запобігання незаконних парі і договірних матчів. Наша робота буде грунтуватися на досвіді таких федерацій, як FIFA, яка застосовує дуже жорсткі санкції щодо подібних інцидентів".

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Крім цього в МОК створять консультативну робочу групу, яка займатиметься питаннями, пов’язаними з оптимізацією розкладу спортивних подій у світі.

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: