fbpx
Міжнародна економіка

Італія перестала справлятися з потоком біженців, що прибувають

Щорічно величезна кількість біженців з різних країн приїжджає в Італію в пошуках кращого життя, щоб звідти перебратися в інші країни Євросоюзу. Проте їх мрії розбиваються, і на італійському березі вони стикаються з жорстокою реальністю – мігрантів багато, місць для них не вистачає, і їм доводиться боротися один з одним навіть за місце для сну.
 
В основному, до Італії прибувають біженці з країн Африки, всі вони змушені тіснитися в колишньому корпусі римського університету, який тепер італійці іронічно називають Селам Палас.
 
«Ми думали, що це Європа, і жити тут буде легше … Ми помилялися», – говорить один з таких розчарованих, біженець з Ефіопії Кидане. Керівництво пообіцяло владі Італії виділити додаткові кошти на облаштування нових таборів, але це не вирішить проблему, адже умови життя людей у ​​таких таборах залишають бажати кращого.
 
«Там всього 35 ванн і душових, з них 80 % потребують ремонту. Ліжка теж у поганому стані. Насправді, багато хто просто спить на картоні. Але найбільша проблема – це депресія» , – розповіла лікар з Асоціації громадян світу Донателла Д’Ангело.
 
Біженці, яким пощастило не потонути в Середземному морі, продовжують нескінченним потоком прибувати до Італії, але економічні проблеми, з якими зіткнулася сама Італія, що вступила в найважчу рецесію з часів Другої світової війни, не дають їм ніяких перспектив і шансів.

 

Італія перестала справлятися з потоком біженців, що прибувають (відео):

 

За матеріалами: russian.rt.com

Читайте також: