fbpx
Право

Президент РФ підписав закон про посилення покарань за тероризм

Сьогодні, 3 листопада, на офіційному сайті правової інформації РФ розміщений текст нового закону, що встановлює кримінальну відповідальність за підготовку бойовиків у таборах, створення терористичних організацій і співтовариств. Даний документ підписаний президентом Росії Володимиром Путіним.
 
Згідно з новим законом, збиток, заподіяний терористами, може бути відшкодований також і за рахунок їх близьких і родичів, а також «інших осіб, життя, здоров’я і благополуччя яких дорогі для нього в силу сформованих особистих відносин». На вимогу про відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок терористичного акту життю або здоров’ю громадян, позовна давність не поширюється.
 
Також документ передбачає автоматичну перевірку законності походження майна у осіб, підозрюваних в організації або здійсненні терористичної діяльності.
 
Крім того, до Кримінального кодексу РФ вноситься ряд поправок. Одна з них – кримінальний висновок за проходження навчання з метою здійснення терористичної діяльності. Особи, визнані винними в «придбанні знань, практичних умінь і навичок у ході занять з психологічної та фізичної підготовки» будуть ізолюватися від суспільства на строк від п’яти до десяти років плюс виплачувати штраф до півмільйона рублів.
 
Створення терористичної організації, згідно з новими поправками, каратиметься тюремним покаранням на строк від 15 до 20 років з обов’язковою виплатою штрафу до одного мільйона рублів.
 
За участь у терористичному співтоваристві передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від п’яти до десяти років і штраф до півмільйона рублів.
 
Також посилюється покарання за створення незаконного збройного формування. Зараз ця стаття передбачає позбавлення волі на строк від двох до семи років, згідно з новими поправками, покарання за створення незаконного збройного формування становитиме від трьох до десяти років позбавлення волі.

 

У Росії посилюється покарання за тероризм (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: