fbpx
Спорт

Плей-офф ЧС-2014. «Не згадуємо про те, що було на ЄВРО-2012», – Фоменко

Головний тренер національної збірної України Михайло Фоменко розповів про підготовку «жовто-синіх» до матчів плей-фф ЧС-2014, які їм належить зіграти проти збірної Франції. Зокрема, тренер збірної України розповів, наскільки тренерський штаб вивчив суперника по плей-офф чемпіонату світу-2014.

«Ми переглянули матчів десять різного рівня, аналізуємо, робимо висновки», – заявив Михайло Фоменко.

Після цього наставник збірної розповів про зміни у збірній Франції в порівнянні з грою «триколірних» на ЄВРО-2012. За його словами, щоб дати точну відповідь на це питання, потрібно дуже уважно дивитися матчі Франції на чемпіонаті Європи.

«А так, по пам’яті це зробити досить важко. Все-таки вже півтора роки минуло», – підкреслив тренер.

За його словами, важко порівнювати команду «зразка ЄВРО-2012» і нинішню збірну Франції. Представники збірної, додав Фоменко, спираються на свіжу інформацію, а про те, що було на чемпіонаті Європи, що не згадують.

Після цього Фоменко заговорив про сильні і слабкі сторони нинішньої збірної Франції: «Я не можу вам сказати, нехай наші висновки залишаться при нас. Це інтерв’ю будуть читати не тільки вболівальники української збірної. Тому зараз не має сенсу розповідати про їх слабкі і сильні сторони. Вони можуть прочитати і зробити відповідні висновки».

Михайло Фоменко прокоментував і ситуацію з Андрієм Ярмоленком, якого КДК ФФУ вирішив дискваліфікувати на 2 матчі. На думку тренера, при нинішньому режимі роботи в «Динамо», Ярмоленку не повинно бути гірше. Футболіст пропустить два матчі в чемпіонаті й відпочине. Вже перед матчами плей-офф Ярмоленко один раз зіграє в чемпіонаті.

На питання про те, чи варто було б відпочити і іншим гравцям збірної, Фоменко відповів: «Безумовно. Все-таки гравці пройшли літні тренувальні збори, грають за свої команди в чемпіонатах та єврокубках. Певна втома накопичилася».

За матеріалами: sport-express.ua

Читайте також: