fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

МОЗ Росії: У Якутії немає дефіциту ліків

Лікарні Якутії, де виникла серйозна загроза нестачі продуктів, зараз не відчувають дефіциту в медичних препаратах. Про це стало відомо від керівника Всеросійського центру медицини катастроф «Захист»  Міністерства охорони здоров’я Росії Сергія Гончарова.

«Обстановка на об’єктах охорони здоров’я в Якутії зараз стабільна, запаси медикаментів на сьогоднішній день є», – заявив Гончаров під час засідання робочої групи урядової комісії з надзвичайних ситуацій.

Як підкреслив Сергій Гончаров, лікарні в Якутії зараз забезпечені медикаментами, які дозволяють надавати всі види медичної допомоги. Представник МОЗ уточнив також, що поповнювати запаси медикаментів в якутських лікарнях влада планує по автомобільних «зимниках».

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Крім того, запевнив експерт, зараз в республіці Якутія не спостерігається зростання простудних захворювань.

«Сезонна захворюваність стабільна», – запевнив Сергій Гончаров.

Заслухавши доповідь представника Мінохоронздоров’я, глава МНС Росії Володимир Пучков попросив відправити лікарів з Москви до Якутії.

«Я попрошу відправити ваших фахівців і додатково попрацювати в деяких північних районах Якутії, особливо в дитячих садах і школах, а також там, де потрібно надати допомогу медичним працівникам. Зробіть це», – віддав розпорядження глава МНС РФ.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Після цього міністр попросив своїх колег ще раз оцінити запаси медикаментів у всіх віддалених населених пунктах Якутії. Він сказав, що потрібно вжити заходів, «щоб в Якутії був резерв медикаментів на випадок несприятливих погодних умов».

Раніше повідомлялося, що глава Міністерства з надзвичайних ситуацій Росії Володимир Пучков зажадав від інших відомств взяти об’єкти енергетики та житлово-комунального господарства в Якутії на особливий контроль.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: