fbpx
Спорт

Естафета олімпійського вогню дісталася до Сиктивкара

У суботу естафета олімпійського вогню прибула до столиці республіки Комі – Сиктивкара, жителі якого зустрічали олімпійський вогонь живим коридором

У фіналі на головну площу вогонь внесла чотириразова олімпійська чемпіонка з лижних гонок, володарка медалей п’яти зимових Олімпіад поспіль Раїса Сметаніна Разом з главою республіки В’ячеславом Гайзером вони запалили чашу олімпійського вогню.

"Факел пройшов ще один відрізок шляху. Всі ми, хто ніс вогонь Олімпіади, від усієї душі бажаємо удачі на Олімпійських іграх нашим спортсменам і щиро віримо в їх перемогу. Жителям нашої республіки випала унікальна можливість побачити олімпійський факел "Сочі 2014" та взяти участь у цій події Це велика честь для всіх нас – брати участь в естафеті вогню нашої домашньої Олімпіади", – заявив В’ячеслав Гайзер, а Сметаніна сказала, що щаслива, що може доторкнутися до живого символу і духу Олімпіади.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

В естафеті олімпійського вогню брали участь відомі спортсмени, уродженці республіки. Це дворазовий олімпійський чемпіон і призер Олімпійських ігор в Інсбруку Микола Бажуков, хокеїсти та лижники – Сергій Капустін, Віктор Жуков і багато інших. Сьогодні, третього листопада естафета прибуде в Нарьян-Мар.

Естафета олімпійського вогню дісталася до Сиктивкара (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: