fbpx
Футбол

«Дніпро» – «Металіст». Світло на стадіоні вимкнули хакери?

Заступник гендиректора «Дніпра» Дмитро Пелін поділився поточними результатами розслідування клубу щодо зникнення світла на «Дніпро-Арені». Нагадаємо, що світло на «Арені» загадково зникло у перерві центрального матчу 12-го туру між «Дніпром» і харківським «Металістом».

«На стадіоні виникла проблема з програмним забезпеченням. Що таке освітлення на такому великому стадіоні, як "Дніпро -Арена"? Воно повністю автоматизоване і комп’ютеризоване. Поки ми не можемо довести це і я не можу це назвати офіційною версією. Однак, зараз у нас є підозри на хакерську атаку», – заявив заступник гендиректора «Дніпра».

Він розповів, що персонал стадіону спробував вирішити проблему з освітленням в «ручному» режимі, проте це не вдалося.

«Воно було зав’язано. Таке відчуття, що цю систему повністю заблокували. Тільки ми оголосили, що матч припинений, як все відразу ж запрацювало», – підкреслив Дмитро Пелін.

За словами Пеліна, такий «незвичайний збіг» навів представників «Дніпра» на «сумні думки».

«Я не технік, тому не можу розповісти все досконально. Цим питанням займалися люди, які відповідають за енергетику на стадіоні. Поки чогось певного сказати не можу», – підсумував заступник гендиректора «Дніпра».

Нагадаємо, що «Арена Дніпро» опинилася в центрі скандалу через проблеми зі світлом на матчі «Дніпро» – «Металіст». Матч був перерваний після 1-го тайму через відсутність освітлення на стадіоні. Втім, раніше в КДК ФФУ встановили, що технічний стан «Арени Дніпро» до моменту початку матчу повністю відповідав всім вимогам регламенту. Зокрема, стадіон у Дніпропетровську був готовий до проведення зустрічі, що було запротокольовано і підтверджено спеціальною комісією.

За матеріалами: terrikon.com

Читайте також: