fbpx
Економіка

Австрійці «закопають» у дороги Закарпаття 88 млн грн

Служба автомобільних доріг у Закарпатській області нещодавно уклала угоди з проведення поточного середнього ремонту автодоріг. Загальна вартість угод становить 87,95 мільйона гривень. Про це повідомляє видання «Наші гроші» з посиланням на портал «Вісник державних закупівель».

Як зазначають у виданні, дорожні роботи фінансуються з державного бюджету. Проведення ремонту автодоріг заплановано на жовтень поточного – грудень наступного року. Зокрема, компанія «Бітунова Україна» отримає за договором 15,02 мільйона гривень для проведення ремонту автодоріг на площі в 140 тисяч квадратних метрів.

Крім того, 72,91 мільйона гривень дістанеться і компанії «Сат Україна», також на ремонт доріг. Ремонт планується провести на наступних ділянках:

– автодорога М-06 «Київ – Чоп» (кілометраж не вказаний) ;

– автодорога М-23 «Берегово – Виноградів – В.Копані» (ділянки км 4+000 – км 6+000, а також км 9+000 – км 13+000);

– автодорога М-26 «КПП "Вилок" – Вилок – Невентленфолу – КПП "Дяково"» (ділянка км 0+000 – км 20+700);

– автодорога Н-09 «Мукачево – Рахів – Богородчани – Івано-Франківськ – Рогатин – Бібрка – Львів» (ділянка км 3+000 – км 110+000) ;

– автодорога Н-13 «Львів -Самбір – Ужгород» (кілометраж не вказаний);

– автодорога Р-21 «Долина -Хуст» (кілометраж не вказаний).

На всіх вищевказаних відрізках автодоріг планується зробити тонкошарові покриття із спеціальних емульсійно-мінеральних сумішей. Ці покриття нанесуть поверх існуючого дорожнього покриття.

Примітно, що компанії «САТ Україна» і «Бітунова Україна» мають спільного власника з «австрійськими корінням». Зокрема, «САТ Україна» була заснована австрійською фірмою «Штрабаг РЄ». Співзасновником компанії «Бітунова Україна» є австрійська фірма «Бау Холдинг Бетайлігунгс АГ» (частка – 60 %). Ця компанії на 65 % належить «Штрабаг РЄ».

За матеріалами: nashigroshi.org

Читайте також: