В Україні стартував місячник добровільної здачі зброї, – МВС

 В Україні стартував місячник добровільної здачі зброї. Даний захід триватиме аж до 30 листопада 2013 року. Про це повідомили представники МВС України.

 Як зазначили в МВС, якщо українці у вищевказані терміни добровільно здадуть до органів внутрішніх справ вогнепальну, мисливську, газову або холодну зброю, то вони зможуть після оформлення всіх відповідних документів зареєструвати дану зброю в особисту власність. Як запевнили міліціонери, українці зможуть використовувати цю зброю на законних підставах.

 «Правоохоронці нагадують, що незаконне зберігання зброї, вибухівки та боєприпасів – це злочин, за який українським законодавством передбачає кримінальну відповідальність. Крім того, незареєстрована зброя є не лише порушенням закону, але і причиною нещасних випадків, які цілком можуть трапитися з українськими громадянами або з їх неповнолітніми дітьми. Для виведення всіх вищевказаних матеріалів і предметів з незаконного обігу міністерство внутрішніх справ проводить місячник добровільної здачі зброї, вибухових матеріалів, боєприпасів та спеціальних засобів», – зазначили у відомстві.

Related Post

 Ті громадяни, які добровільно звернуться до міліціонерів для здачі зброї, боєприпасів, спеціальних засобів та вибухових матеріалів, які зберігаються ними незаконно, будуть звільнені від кримінальної відповідальності.

 «Якщо громадянин добровільно і в зазначений термін здав до ОВС мисливську вогнепальну, газову, холодну зброю, то надалі він отримає можливість після оформлення відповідних документів зареєструвати дану зброю в особисту власність», – запевнили в МВС.

 Правоохоронці нагадали, що пристрої українського виробництва для відстрілу патронів, які споряджені гумовими кулями несмертельної ді , реєструються у порядку, передбаченому за законодавством.

 За матеріалами: УНН

Leave a Comment