fbpx
Футбол

“Спартак” поскаржився на КДК РФС громадськості, а “Шинник” – міністру спорту

 Керівництво та гравці футбольного клубу «Спартак» опублікували на своєму офіційному сайті відкритий лист, в якому йдеться, що причиною дискваліфікації, накладеної на команду, стали «окремі хулігани і погана організація з боку ярославської поліції і служб стадіону "Шинник"».

 Нагадаємо, напередодні КДК РФС ухвалив, що «Спартак» має провести два наступні домашні матчі без глядачів, а «Шинник» – три домашні матчі без глядачів. Дане рішення було прийнято після масових заворушень, влаштованих уболівальниками «Спартака» на стадіоні в Ярославлі.

 Керівництво обох команд подало апеляцію, але Російський футбольний союз обидві скарги відхилив.

 «Через окремих провокаторів – відморозків страждають ні в чому неповинні вболівальники, через них же страждає і наша команда, яка в найважливіших поєдинках чемпіонської гонки проти "Локомотива" і "Зеніту" втратила підтримку більше 25 000 своїх уболівальників. Ми чудово розуміємо почуття всіх тих, хто всім серцем любить "Спартак", але змушені підкоритися нормам і вимогам регламенту», – йдеться в посланні «Спартака».

 Футбольний клуб "Шинник", своєю чергою, звернувся з відкритим листом до міністра спорту РФ Віталія Мутка з проханням розібратися в ситуації. На думку ярославської команди, рішення залишити ярославських вболівальників без можливості відвідування трьох домашніх матчів – це «дуже суворе, непослідовне і суперечить логіці і здоровому глузду покарання». Керівництво «Шинника» нагадало, що виступи команди спрямовані насамперед на залучення вболівальників, популяризацію спорту в регіоні та пропаганду здорового способу життя. «Виходить, що хулігани, які зірвали свято футболу, домоглися своєї мети, покаравши ні в чому неповинних ярославських шанувальників футболу. Створюється неприємний прецедент, коли караються невинні», – йдеться у зверненні до Віталія Мутка.

Безлади на матчі "Спартак"-"Шинник" (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС, РИА Новости

Читайте також: