fbpx
Політика

Росія і Японія вирішили вперше провести спільні військові навчання

 Голова японського МЗС Фуміо Кісіда на сьогоднішній прес – конференції в токійському домі прийомів "Іікура", де відбулися перші двосторонні переговори у форматі "два плюс два", участь у яких беруть голови зовнішньополітичних і оборонних відомств Росії та Японії, повідомив, що сторони домовилися про проведення перших в історії спільних військових навчань з протидії піратству і тероризму.

 Крім того, Москва і Кремль мають намір почати консультації з проблеми кібертероризму і прийняли рішення активізувати співпрацю в регіональних міжнародних організаціях. Фуміо Кісіда зазначив, що для Японії вкрай важливо забезпечити свою безпеку на морі, саме через це сторони домовилися про проведення спільних військово – морських навчань з протидії піратству і тероризму.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 До цього часу військові флоти двох країн проводили навчання тільки з відпрацювання взаємодії при пошуково – рятувальних операціях. Також Росія і Японія прийшли до єдиної думки про необхідність розпочати консультації з кібертероризму.

 Голова японського військового відомства зазначив, що "зміцнення відносин між нашими країнами вкрай важливе для забезпечення безпеки всього Азіатсько – Тихоокеанського регіону". Сторони домовилися надалі активізувати співпрацю в міжнародних регіональних організаціях – таких як Асеановскій форум з безпеки, Східноазійські саміти.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

 За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Читайте також: