fbpx
Політика

Олена Лукаш розповіла про кроки України після підписання Угоди з ЄС

 Питання європейської інтеграції України в даний момент – одне з ключових у Міністерстві юстиції України. Зараз країна впевнено рухається до Вільнюському саміту, намагаючись виконати всі необхідні вимоги Євросоюзу. Підписання Угоди про асоціацію з ЄС є лише початком роботи України з впровадження євростандартів. Після підписання Угоди українську владу чекає серйозна робота з приведення законодавства у повну відповідність з вимогами Євросоюзу. Про це заявила міністр юстиції України Олена Лукаш.

 Олена Лукаш пояснила, що таке проект Угоди про асоціацію з ЄС: «Це перелік вимог про те, як Україна зміниться в напрямку євростандартів і стане кращою. У цілому ж тут мова йде про практичне впровадження близько 400 директив і регламентів ЄС, а також інших актів ЄС».

 За словами міністра, сюди варто віднести й інші зміни законодавства України, які будуть виконані на вимогу Євросоюзу. Як зазначила Лукаш, у Вільнюсі відбудеться початок тривалої роботи України по впровадженню вимог і стандартів Євросоюзу. Така робота розрахована на 10 років.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 «Зараз ми не дивимося у віконце, а розробляємо нормативно – правові акти, які Україна зможе впроваджувати відразу ж після підписання Угоди. Приміром, багато торгових питань почнуть діяти після того, як спеціальний депозитарій в Євросоюзі отримає ратифікаційний документ від України. Такі питання будуть діяти на тимчасовій основі, до повної ратифікації Угоди у всіх країнах ЄС», – розповіла міністр юстиції.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Як зазначила Лукаш, уряд буде концентруватися на виконанні плану дій для лібералізації Євросоюзом безвізового режиму для українців. Вона запевнила, що ліберизація візового режиму є головним пріоритетом для України. Крім того, уряд України буде супроводжувати всі нормативно – правові акти, які потребуватимуть аналізу на відповідність «євронормами».

 За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: