fbpx
Новини світу

Навальний не прийме участь у “Російському марші”, бо не хоче виглядати “Боніфацієм в оточенні дітей”

У понеділок, 4 листопада, в московському районі Любліно відбудеться традиційний «Російський марш». Опозиціонер Олексій Навальний, як і торік, участь у заході не прийме. Правда, в 2012 р. він послався на хворобу, а тепер стверджує, що після виборів мера Москви він «відчуває великий тягар відповідальності і повинен дотримуватися політичного балансу».

При цьому Олексій Навальний закликає всіх небайдужих людей взяти участь у «Російському марші». У своєму блозі опозиціонер зазначив, що роз’яснювати, чому потрібно відвідувати цей захід, «виходить не дуже». За словами Навального, «Російський марш» міг розвиватися у двох напрямах – перетворитися на «збіговисько маргінальних персонажів і школярів, що піднімають руку в нацистському вітанні» або стати «нормальною ходою консервативно налаштованих громадян, що вийшли заявити про свої законні права». Щоправда, найбільш бажаний, другий варіант, не виходить.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

«Моя участь у "Російському марші" зараз перетвориться на пекельну кінокомедію: як Боніфацій в оточенні дітей, буду йти в натовпі з 140 фотографів та операторів, що намагаються зняти мене на тлі школярів, що піднімають руку в нацистському вітанні», – написав Навальний, додавши, що «кремлівські друзі зроблять все, щоб цих осіб, що піднімають руку в нацистському вітанні, навколо мене було завжди багато».

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: