fbpx
Політика

Ющенко назвав Тимошенко «помилкою», а Яценюка «приймаком»

Екс-президент України Віктор Ющенко вважає помилкою входження Арсенія Яценюка до складу ВО «Батьківщина». Про це третій президент України розповів в інтерв’ю українським ЗМІ.

«Він розумна людина, проте йому треба було дбати про власну політичну силу, сформувати свою партію, і йти з нею до кінця…», – підкреслив Ющенко. 

На думку екс-президента, політичний клімат в Україні був би кращим, якщо Арсеній Яценюк мав би свій політичний майданчик. Ющенко вважає, що такий майданчик менше б сковував опозиціонера. Крім того, Яценюк був би більш цікавим і натуральним.

«А він у приймаках, і у нього виникає багато свідомих і несвідомих обмежень. Я боюся, щоб його не використали», – міркує Ющенко.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Після цього екс-президент України назвав Юлію Тимошенко «своєю помилкою», зазначивши, що для підписання в листопаді Угоди про асоціацію з ЄС офіційний Київ повинен знайти політико-правовий механізм для вирішення питання з екс-прем’єром.

«Влада повинна зрозуміти, що на кону стоїть майбутнє країни», – заявив Ющенко.

Він вважає, що в лавах опозиції повинні зрозуміти, що питання Юлії Тимошенко буде мало кого цікавити, якщо Україна провалить підписання Угоди про асоціацію.

«Тому мене дивує легковажність і опозиції, і влади», – додав екс-президент.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Також політик зазначив «деградацію» влади та опозиції. Цей процес, на думку Ющенка, стало особливо видно в контексті вирішення різних перешкод на шляху до Євросоюзу.

«Я стаю песимістом – думаю, що ми втрачаємо шанс, який був нам даний», – упевнений екс-президент.

Нагадаємо, що зараз екс-президент України Віктор Ющенко як і раніше живе на державній дачі в будинку відпочинку «Конча -Заспа». Щорічно на утримання дачі Ющенка йде 30 мільйонів гривень.

За матеріалами: pravda.com.ua

Читайте також: