fbpx
Суспільство

У Кременчуці відкрили пам’ятник Остапу Бендеру

У Кременчуці (Полтавська обл.) сьогодні, 1 листопада, відкрили бронзовий пам’ятник герою романів Ільфа і Петрова «Дванадцять стільців» і «Золоте теля» Остапу Бендеру.

Як передає кореспондент УНІАН, пам’ятник встановлено в центрі міста біля торгового комплексу «Галактика» на вулиці Леніна.

Як розповів скульптор Ельданіз Гурбінов, над виготовленням скульптури він працював близько 2 місяців.

"Це другий мій Бендер. Першого свого Остапа Бендера я виготовив для Харкова. Зараз він стоїть біля ресторану «Ріо Де Жанейро». Після його виготовлення мені раптово подарували путівку в Ріо. Це була моя мрія. Потім я привіз звідти горіх і зараз замурував в стілець вашого пам’ятника. Для того, щоб мрії збувалися необхідно посидіти на стільці», – сказав Гурбінов.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Першим на бронзовий стілець з написом «Голодному дитинству в Кременчуці», на спинку якого сперся Остап Бендер, загадати бажання сів перший віце-мер Андрій Погрібний.

Перший віце-мер зазначив, що "пам’ятник Бендеру ми встановили і сподіваємося, що це буде залучати до нас туристів. Адже всім відома його фраза про те, що він провів голодне дитинство в Кременчуці».

Читайте також:  Давній палац графів Винницьких в Урожі біля Нагуєвич

«Я хочу, щоб у Кременчуці з’явилися пам’ятник співакові Леоніду Утьосову, який починав кар’єру в Кременчуці – його можна було б встановити біля якогось ресторану, і пам’ятник меру Кременчука Ізюмову, який вивів породу кременчуцьких голубів», – сказав Погрібний.

Пам’ятник Бендеру встановлений на тлі вікон торгового центру, обклеєних цитатами і афоризмами Ільфа і Петрова: «Я шаную кримінальний кодекс», «Скоро тільки кішки родяться», «Командувати парадом буду я», «Не робіть з їжі культу», «Почім опіум для народу» тощо.

За матеріалами: УНІАН 

Читайте також: