Україна за вісім місяців експортувала до Росії літальні апарати майже на 2 млн доларів – Держстат

 За січень – серпень 2013 року з України до Росії були експортовані літальні апарати на суму понад 2 млн дол США. Про це йдеться в останніх даних Державної служби статистики, повідомляє УНН. Згідно з даними Держстату, за січень – серпень поточного року з України до Росії були експортовані літальні апарати (літаки, вертольоти та ін), космічні апарати (включаючи супутники), а також суборбітальні космічні ракети – носії на загальну суму 2 млн 149,7 тис . дол. Всього за вказаний період з України було експортовано 17 літальних апаратів.

 Як раніше повідомляв УНН, на Державному підприємстві "Чугуївський авіаційний ремонтний завод", що входить до складу ДК "Укроборонпром", розробили інноваційний проект Єдиної системи повітряного спостереження, який дозволить передавати інформацію з літальних апаратів на наземні пункти на відстань 200, 400 км, а з використанням супутників – на необмежену відстань.

Related Post

 За словами заступника директора з науково – дослідної та науково – технічної підготовки виробництва заводу Дмитра Тішенкова, для створення ЄСПС необхідні носії, в якості яких використовуються пілотовані літальні апарати, аеростати, безпілотні літальні апарати.

 "Інформація з носія передається на наземні пункти управління, які можуть бути стаціонарними, мобільними, персональними. Управління та передача інформації з борту літального апарату в зоні прямої видимості може здійснюватися на відстань до 200 км, з використанням ретранслятора до 400 км, а через супутникові або кабельні мережі – на необмежені відстані. Це дозволить отримувати з ситуаційних центрів оперативну інформацію про стан потенційно небезпечних об’єктів, здійснювати дистанційне управління технічними засобами ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій", – сказав Д.Тішенков.

 Джерело: УНН

Leave a Comment