fbpx
Політика

Росія планує опублікувати дискредитуючу інформацію про президента Литви

 Як повідомляють західні джерела, Росія готує інформаційні провокації щодо президента Литви та інших перших осіб країн Східного партнерства. При цьому наголошується, що Даля Грібаускайте – президент Литви, стане першою мішенню. Росія, нібито, збирається опублікувати дискредитуючі її дані, щодо біографії президента Литви.

За даними литовських спецслужб, підготовкою до атаки займається департамент аналізу суспільних процесів управління адміністрації президента Росії з міжрегіональних і культурних зв’язків із зарубіжними країнами. Також наголошується, що головою даного департаменту є Євген Умеренков, який неодноразово відвідував Литву. Крім того, в операції бере участь один із співробітників відомства – В. Смирнов, який регулярно відвідував Литву торік під прикриттям наукової роботи. При цьому зараз Смирнову заборонений в’їзд до республіки.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Примітно, що президент Литви Даля Грібаускайте трохи раніше повідомила, що її вже проінформували про підготовлювану інформаційну атаку. Вона також заявила, що Росія нешанобливо ставиться до Литви і висуває одні лише вимоги.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: