fbpx
Економіка

На Закарпатті кредитна спілка обдурила громадян на суму близько 240 тисяч гривень

Правоохоронці сектору Державної служби боротьби з економічними злочинами Мукачівського міськвідділу міліції за фактом розкрадання коштів кредитної спілки викрили вже колишнього чиновника, від дій якого постраждали 45 людей. Про це УНН повідомили у прес-службі ВЗГ УМВС у Закарпатській області.

Оперативники міського відділу встановили, що з 2007 року, керуючи союзом як посадова особа, місцевий житель з корисливих мотивів здійснював розкрадання коштів. Згідно з розробленим планом, підозрюваний з каси кредитної спілки, під виглядом видачі кредитів вилучав грошові кошти вкладників. Нестача коштів в касі кредитної спілки, що виникла внаслідок розкрадання, ховалася шляхом підробки видаткових касових ордерів.

Крім того, винахідливий службовець, маючи доступ до всіх особистих даних громадян, підробляв бланки кредитних договорів без відома і, звичайно, присутності уявних позичальників. Як пізніше стало відомо, підозрюваний намагаючись відтягнути викриття з боку обласного керівництва спілки та інших контролюючих органів, з кредитної суми частково погашав попередню позику. Однак, вигадані махінації все одно завели його в "глухий кут".

Своїми діями, а саме заволодінням грошовими коштами кредитної спілки та підробкою документів цей посадовець вчинив кримінальні злочини, передбачені двома статтями Кримінального кодексу України – за ч.3 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення).

"Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади", – повідомив начальник сектору Державної служби боротьби з економічними злочинами Мукачівського міськвідділу міліції Іван Віщак.

Наразі слідчими міськвідділу частина проваджень щодо незаконних дій чиновника спрямована до суду, за іншими фактами тривають досудові перевірки.

Джерело: УНН

Читайте також: