fbpx
Новини світу

Видавці книг Віктор Януковича будують ТРЦ в Донецьку

Скандальний сквер на вул. Петровського в Донецьку, де ще в березні вирубали дерева, залишився в оренді у компанії «Альфа Буд Індастрі». Про це стало відомо з постанови Вищого господарського суду України від 28 жовтня 2013 року.

Земельна ділянка площею 0,51 гектар компанія «Альфа Буд Індастрі» отримала в оренду на 10-ти річний термін ще в 2009 році. На місці скверу планується звести торгово- адміністративний комплекс.

Видання нагадує, що ще навесні 2013 року в «скандальному» сквері, який виявився ледь не останньою «зеленою зоною» в районі, були вирубані дерева. Після протестів з боку місцевих жителів, міська рада Донецька розірвала договір про оренду з «Альфа Буд Індастрі». Після цього компанія оскаржила рішення міськради, вигравши у всіх 3-х судових інстанціях.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Суди встановили, що акт обстеження земельної ділянки, на основі якого міська рада Донецька і вирішила розірвати договір оренди, був складений без представника фірми. Крім того, в акті немає інформації про кількість і вигляді знесених дерев, а також не вказано час їх вирубки. Інший акт перевірки Держекоінспекції, який був наданий міськрадою Донецька, суд не став приймати, оскільки документ склали на початку серпня, а договір оренди з «Альфа Буд Індастрі» розірвали 27 березня.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Крім того, суд отримав документ про обстеження від головного управління благоустрою та комунального обслуговування Донецька від 6 березня 2013 року і ордер від 12 березня 2013 року, за якими компанії «Альфа Буд Індастрі»  дозволили видалити 11 сухих дерев у цьому сквері.

Цікаво, що засновниками компанії «Альфа Буд Індастрі» є Геннадій Устименко, Володимир Нестеренко, Сергій Сивцов та Андрій Голядкін. Двоє перших були засновниками типографії «Новий світ», яка в 2011 році за 16 400 000 гривень купила права на видання «творів» Віктора Януковича.

За матеріалами: nashigroshi.org

Читайте також: