fbpx
Політика

І.Бриченко дав свідчення в МВС про фальсифікації поправок до Податкового кодексу

Народний депутат Ігор Бриченко з власної ініціативи відвідав Головне слідче управління МВС, щоб дати свідчення про фальсифікацію поправок до Податкового кодексу, поданих нібито від його імені. Про це УНН повідомили у прес-службі  "Батківщини".

Ігор Бриченко не заперечує, що дійсно є автором 31 поправки до законопроекту, але в день голосування в сесійній залі, отримавши матеріали, в тому числі і порівняльну таблицю, виявив, що йому приписані дві поправки, які він насправді не подавав.

"Тих двох поправок, які нібито стосуються Віталія Кличка, я не вносив і на засіданні комітету вони не розглядалися", – сказав Бриченко.

Читайте також:  Відсторонена голова сільради на Закарпатті задекларувала 70 тис. грн зарплати у місяць

Він розповів, як, помітивши факт підробки, негайно подав письмову заяву на ім’я Володимира Рибака. Голова Верховної Ради "на нього зовсім не відреагував". Більше того, спікер не просто проігнорував звернення, а "навпаки, негайно поставив сфальсифікований проект закону на голосування за основу і в цілому, підписав його і ще не висохло чорнило, як направив Януковичу".

"Під час зустрічі зі слідчим Козловим я докладно пояснив суть цієї справи, оскільки була здійснена підміна документів, які я подавав за своїм підписом. Тому хай вони шукають людей, які фальсифікують документи опозиційних депутатів і комітетів", – підкреслив Бриченко.

Читайте також:  ОУН: В України є всі підстави вимагати від Угорщини моральних і матеріальних компенсацій за події 1939 року

Він вважає недоцільним експертизу його підпису, оскільки на останній сторінці документа з переліку поправок підпис дійсно його, а от "листи, які всередині, замінені, і в них додані дві сфальсифіковані поправки, які не вносилися, не розглядалися на комітеті, що зафіксовано стенограмою засідання".

Джерело: УНН

Читайте також: