fbpx
Політика

Ющенко назвав Тимошенко «помилкою», а Яценюка «приймаком»

Екс-президент України Віктор Ющенко вважає помилкою входження Арсенія Яценюка до складу ВО «Батьківщина». Про це третій президент України розповів в інтерв’ю українським ЗМІ.

«Він розумна людина, проте йому треба було дбати про власну політичну силу, сформувати свою партію, і йти з нею до кінця…», – підкреслив Ющенко. 

На думку екс-президента, політичний клімат в Україні був би кращим, якщо Арсеній Яценюк мав би свій політичний майданчик. Ющенко вважає, що такий майданчик менше б сковував опозиціонера. Крім того, Яценюк був би більш цікавим і натуральним.

«А він у приймаках, і у нього виникає багато свідомих і несвідомих обмежень. Я боюся, щоб його не використали», – міркує Ющенко.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Після цього екс-президент України назвав Юлію Тимошенко «своєю помилкою», зазначивши, що для підписання в листопаді Угоди про асоціацію з ЄС офіційний Київ повинен знайти політико-правовий механізм для вирішення питання з екс-прем’єром.

«Влада повинна зрозуміти, що на кону стоїть майбутнє країни», – заявив Ющенко.

Він вважає, що в лавах опозиції повинні зрозуміти, що питання Юлії Тимошенко буде мало кого цікавити, якщо Україна провалить підписання Угоди про асоціацію.

«Тому мене дивує легковажність і опозиції, і влади», – додав екс-президент.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Також політик зазначив «деградацію» влади та опозиції. Цей процес, на думку Ющенка, стало особливо видно в контексті вирішення різних перешкод на шляху до Євросоюзу.

«Я стаю песимістом – думаю, що ми втрачаємо шанс, який був нам даний», – упевнений екс-президент.

Нагадаємо, що зараз екс-президент України Віктор Ющенко як і раніше живе на державній дачі в будинку відпочинку «Конча -Заспа». Щорічно на утримання дачі Ющенка йде 30 мільйонів гривень.

За матеріалами: pravda.com.ua

Читайте також: