fbpx
Політика

Членство України в ЄС буде вирішуватися через референдум – Ющенко

 Екс-президент України Віктор Ющенко вважає, що якщо Україна все ж підпише Угоду про асоціацію з Європейським союзом на саміті у Вільнюсі, то протягом шести років вона зможе претендувати на членство в цьому об’єднанні.

При цьому він зазначив, що при ухваленні такого важливого рішення необхідно враховувати і думку громадян, тому, як вважає Ющенко, обов’язково проводитиметься референдум.

У той же час, як заявив Віктор Ющенко, виносити на референдум питання про підписання Угоди про асоціацію було б недоцільним, до того ж, таких прецедентів в останніх країнах, що приєдналися до Євросоюзу, не було.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

На думку екс -президента, асоціація з Європейським союзом визначить послідовний курс реформ для України, яких зараз не вистачає і які змінять країну на краще.

Також він звернув увагу на те, що євроінтеграція стала метою, яка згуртувала суспільство, опозицію і владу в Україні.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

«Вперше за 22 роки українське суспільство і політикум висловилися однозначно за європейським питання», – сказав Віктор Ющенко.

У зв’язку з цим, він закликав Європу підтримати прагнення України, зазначивши, що відмова буде мати катастрофічні наслідки для країни.

«Поодинці Україна не вистоїть», – підкреслив екс-президент.

Читайте також: