fbpx
Новини світу

У Німеччині ввели поняття «невизначена стать»

З сьогоднішнього дня в Німеччині набирає чинності поправка до закону про реєстрацію цивільного стану. Нововведення передбачає наявність поряд з жіночим і чоловічим статями так званої «невизначеної статі».
 
Дана поправка поширюється на новонароджених, чию стать через наявність як чоловічих, так і жіночих статевих ознак визначити неможливо. У таких випадках тепер дозволено не вказувати стать дитини. Батьки дітей-інтерсексуалів таким чином отримують час, щоб поспостерігати за своєю дитиною і залежно від його подальшого розвитку визначити стать спадкоємця.
 
До введення поняття «невизначена стать» батькам доводилося буквально через кілька днів після появи на світ новонародженого вирішувати, якого він буде статі, і погоджуватися на операцію в перші тижні життя дитини – інтерсексуала.
 
Представники німецької громадськості вітають нинішнє рішення влади. Однак ці нововведення вони вважають недостатніми. Активісти вимагають узаконити офіційну заборону на операції зі зміни статі у дітей, які не досягли 16-річного віку.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 

У Німеччині ввели поняття «невизначена стать» (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: