fbpx
Право

У Донецькій області судитимуть “беркутівців” за перевищення влади

Співробітникам БМОП "Беркут", яких підозрюють у побитті та застосуванні до громадян спецзасобів, загрожує до 8 років позбавлення волі. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури м. Маріуполя.

Прокуратурою Новоазовського району Донецької області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо правоохоронців, які вчинили неправомірні дії щодо трьох громадян.

"В даний час прокуратурою Новоазовського районного суду направлено обвинувальний висновок щодо працівників БМОП "Беркут", які підозрюються у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років", – повідомив в.о. прокурора Новоазовського району Олег Марченко.

Нагадаємо, інцидент стався 29 червня 2013 р. на трасі "Сєдово-Новоазовськ". Перевищуючи свої повноваження, троє правоохоронців застосовували заходи фізичного насильства та спецзасоби (сльозогінний газ) щодо трьох громадян, в результаті чого двоє чоловіків і жінка отримали тілесні ушкодження.

Джерело: УНН

Читайте також: