fbpx
Міжнародна економіка

Україна за вісім місяців експортувала до Росії літальні апарати майже на 2 млн доларів – Держстат

 За січень – серпень 2013 року з України до Росії були експортовані літальні апарати на суму понад 2 млн дол США. Про це йдеться в останніх даних Державної служби статистики, повідомляє УНН. Згідно з даними Держстату, за січень – серпень поточного року з України до Росії були експортовані літальні апарати (літаки, вертольоти та ін), космічні апарати (включаючи супутники), а також суборбітальні космічні ракети – носії на загальну суму 2 млн 149,7 тис . дол. Всього за вказаний період з України було експортовано 17 літальних апаратів.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

 Як раніше повідомляв УНН, на Державному підприємстві "Чугуївський авіаційний ремонтний завод", що входить до складу ДК "Укроборонпром", розробили інноваційний проект Єдиної системи повітряного спостереження, який дозволить передавати інформацію з літальних апаратів на наземні пункти на відстань 200, 400 км, а з використанням супутників – на необмежену відстань.

 За словами заступника директора з науково – дослідної та науково – технічної підготовки виробництва заводу Дмитра Тішенкова, для створення ЄСПС необхідні носії, в якості яких використовуються пілотовані літальні апарати, аеростати, безпілотні літальні апарати.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

 "Інформація з носія передається на наземні пункти управління, які можуть бути стаціонарними, мобільними, персональними. Управління та передача інформації з борту літального апарату в зоні прямої видимості може здійснюватися на відстань до 200 км, з використанням ретранслятора до 400 км, а через супутникові або кабельні мережі – на необмежені відстані. Це дозволить отримувати з ситуаційних центрів оперативну інформацію про стан потенційно небезпечних об’єктів, здійснювати дистанційне управління технічними засобами ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій", – сказав Д.Тішенков.

 Джерело: УНН

Читайте також: