fbpx
Політика

Сноуден готовий дати свідчення Генпрокуратурі ФРН у справі про прослуховування Меркель

Як повідомив депутат бундестагу Ганс-Крістіан Штребель в ефірі німецької телекомпанії ARD, колишній співробітник американських спецслужб Едвард Сноуден готовий поспілкуватися з представниками Генпрокуратури ФРН або парламентської комісії для того, щоб дати їм показання у зв’язку з можливою прослушкою канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Штребель повідомив, що в четвер у Москві особисто зустрічався з Едвардом Сноуденом і безпосередньо запитав у того, чи готовий він бути допитаний як свідок генпрокуратурою ФРН або парламентським комітетом у зв’язку зі скандалом навколо електронного шпигунства американських спецслужб.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Розмова між ними проходила в умовах найсуворішої секретності і тривала близько трьох годин. Едвард Сноуден відразу ж висловив готовність допомогти німецькій стороні у справі розслідування діяльності АНБ на території Німеччини.

«Він здоровий і бадьорий і справляє гарне враження, – поділився Штребель. – Сноуден ясно дав зрозуміти, що багато знає». Штребель розповів, що, швидше за все, німецькі слідчі для бесіди зі Сноуденом приїдуть до Москви.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Між тим, вже сьогодні стало відомо, що американська влада звернулася до ФРН з проханням про видачу свого екс-співробітника, якщо той опиниться на території ФРН. Однак, як відзначають спостерігачі, такий розвиток подій малоймовірний.

Сноуден готовий дати свідчення Генпрокуратурі ФРН у справі про прослуховування Меркель (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: