fbpx
Політика

Росія проти виключення Асада з переговорів щодо Сирії

  Голова російського уряду Дмитро Медведєв не поділяє ідеї про виключення Башара Асада з переговорів, щодо майбутнього Сирії. За його словами, не можна говорити про такий крок, поки він перебуває при владі.

На думку Медведєва, Асад повинен отримати якісь гарантії або пропозиції щодо розвитку політичного діалогу в його країні, можливих виборів і його особистої долі.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

Свою позицію Дмитро Медведєв пояснює негативним досвідом інших країн цього регіону, а саме Єгипту та Лівії, чиї лідери на схожих процесах піддалися гонінням. Зокрема він нагадав, що екс -президента Єгипту зараз судять, а лівійський лідер Муамар Каддафі і зовсім був убитий.

За його словами, переговори це складний процес, в якому завжди необхідно йти на компроміси, як представникам опозиції, так і представникам влади.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

Слід нагадати, що Росія і Сполучені Штати розраховують запустити процес переговорів між сирійською опозицією і керівництвом країни. При цьому сирійська влада вже заявила про свою готовність до переговорів без будь-яких попередніх умов.

Читайте також: