fbpx
Право

Лукаш сподівається, що опозиційні депутати підтримають усі євроінтеграційні законопроекти

Міністр юстиції України Олена Лукаш сподівається, що опозиційні депутати підтримають усі євроінтеграційні законопроекти.

Як повідомили УНІАН у прес -службі Міністерства юстиції, про це Лукаш заявила в ефірі Першого каналу Українського радіо.

Міністр розкритикувала позицію опозиційних фракцій при голосуванні за деякі євроінтеграційні законопроекти.

«Хочеться конструктивних дій влади і опозиції щодо голосування за важливі законопроекти напередодні Вільнюського саміту. Але що ми бачимо в реальності? Законопроект про внесення змін до виборчого законодавства з 10 жовтня лежить у Верховній Раді без руху. Або за Кримінальний процесуальний кодекс опозиція не дала ні голосу, за закон «Про адвокатуру» опозиція не дала жодного голосу, за національний превентивний механізм, який також вимагало європейське співтовариство, – опозиція не дала жодного голосу. За внесення змін до Конституції, пов’язаних з незалежністю суддів, – опозиція не дала жодного голосу. Тому іноді галасу більше, ніж справ», – зауважила Лукаш.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

За її словами, якщо Верховна Рада почне діяти конструктивно, а не заполітизовано, то всі необхідні закони для підписання Угоди про асоціацію з ЄС, як і більшість законів з євроінтеграції, будуть прийняті, і Україна буде готова до Вільнюському саміту.

Водночас Лукаш зазначила, що представники влади сподіваються, що парламентська опозиція буде діяти конструктивно при розгляді євроінтеграційних законопроектів

«Якщо почнуться політичні спекуляції, і ми почуємо від опозиції, що закон про вибори потрібно починати з реформування ЦВК, законодавства, пов’язаного з незалежністю суддів, з того, щоб відкинути побажання Венеціанської комісії або ще якісь політичні заяви, то це, безумовно, ускладнить процес прийняття. Але ми в даному випадку оптимісти і вважаємо, що всі подивляться на календар і зрозуміють, що спочатку – Україна, а потім власні інтереси», – зазначила Лукаш.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Як повідомляв УНІАН, 25 жовтня голова ВР Володимир Рибак заявив, що незабаром Верховна Рада прийме рішення ще за трьома євроінтеграційними законопроектами.

Як сказав Рибак, протягом другої-третьої сесії парламент розглянув і прийняв 15 законів, які Євросоюз вважає пріоритетними для удосконалення українського законодавства, зокрема, це зміни до Конституції щодо посилення гарантій незалежності суддів, питання повноважень Рахункової палати.

«До саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі українському парламенту залишилося розглянути ще три вагомих питання», – сказав Рибак, і додав, що це прийняття законів про прокуратуру, про створення державного бюро розслідувань та внесення змін до виборчого законодавства.

За матеріалами : УНІАН. 

Читайте також: