fbpx
Право

Закутайла звільнили з СІЗО

У гучній справі про великі розкрадання в «Оборонсервісі» стався новий поворот. Як стало відомо, колишній гендиректор складу Московського округу ВПС, підприємець Максим Закутайло повністю визнав свою провину і днями був звільнений з СІЗО. Повідомляється також, що він вживає заходів до того, щоб відшкодувати заподіяну ним шкоду і активно знайомиться з матеріалами кримінальної справи, перебуваючи під домашнім арештом.

За інформацією, в остаточній редакції йому пред’явлено звинувачення в шахрайстві в особливо великому розмірі, розтраті і пособництві у перевищенні посадових повноважень. Нагадаємо, саме Закутайло і його дружина Катерина Сметанова, що займала посаду керівника правового центру "Експерт", стали першими заарештованими у справі "Оборонсервіс".

На початку року Катерина Сметанова уклала "угоду зі слідством", після якої була звільнена з-під варти до суду.

Виходячи з матеріалів слідства, Максим Закутайло та Катерина Сметанова були членами організованої злочинної групи, до якої також входили екс-керівник Департаменту майнових відносин Міноборони Росії Євгенія Васильєва, Ірина Єгорова, Лариса Егоріна, Юрій Грехнєв, Дінара Билялова. Всі вони звинувачуються в цілому, у скоєнні 36 злочинів, пов’язаних з продажем нерухомого майна "Оборонсервіс" і розкраданням грошових коштів цього акціонерного товариства. Збиток, нанесений цією групою, оцінюється на суму більше 3 мільярдів рублів.

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: