fbpx
Наука

Екіпаж МКС проведе “перепарковку” космічного корабля “Союз”

Як повідомив представник російської ракетно-космічної галузі, в підмосковному Центрі управління польотами (ЦУП) у п’ятницю, 1 листопада буде проведена операція з перестиковки космічного корабля "Союз ТМА – 09М" з трьома космонавтами на борту від одного стикувального модуля Міжнародної космічної станції (МКС ) до іншого.

Планується, що після полудня за московським часом, співробітник ЦУП віддасть команду на розстикування і через 3 хвилини відбудеться відділення "Союзу ТМА-09М" від стикувального порту малого дослідницького модуля "Світанок"; і через кілька хвилин буде проведена повторне стикування до причалу службового модуля "Зірка", від якого нещодавно відстикувався європейський транспортний корабель ATV, який залишив космічну станцію.

"Союз ТМА-09М" звільнить причал на модулі "Світанок" для корабля "Союз ТМА-11М", старт якого запланований на 7 листопада. Все це проводиться для створення найбільш оптимального режиму стикування "Союзу ТМА -11М", – сказав представник Центру управління польотами.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: