fbpx
Економіка

Держветслужба: Україна перевірить якість м’яса на прохання Россільгоспнагляду

Українські експерти проведуть спеціальне розслідування щодо якісті м’яса. Такі заходи українська сторона прийме у відповідь на претензії від Россільгоспнагляду. Очікується, що всі результати досліджень Україна направить до санітарне відомство Російської Федерації. Про це стало відомо від заступника голови державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Віталія Башинського. Чиновник повідомив про це під час міжнародної конференції з питань якості продуктів харчування, яка стартувала в Києві.

«Ми зробимо все для того, щоб довести, що сьогодні Україна виробляє гідну продукцію не тільки для європейського ринку, але і для Росії. Буде проведено розслідування, будуть складені певні звіти, які спрямують до Россільгоспнагляду», – розповів Віталій Башинський.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

Він підкреслив, що зараз є 2 варіанти розвитку подій. Перший – Україна отримає позитивну відповідь і відкриє свої підприємства. Другий варіант – Україна отримає підтвердження того, що влада ухвалила недостатню кількість заходів, після чого м’ясні підприємства будуть закриті.

«Це повністю робочий процес», – пояснив він.

Відзначимо, що виробництво тваринного походження експерти відносять до високого ступеня ризику. Зараз ця сфера на 85 % контролюється ветеринарною службою і тільки на 15 % – санітарною Службою.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

Як підкреслив Башинський, сьогодні до складу Держветфітослужби України було введено 1500 державних інспекторів, що займаються питанням гігієни харчування.

«Якщо справа лише в назві, то давайте назвемо її санітарно-ветеринарна, ніхто заперечувати не буде, проте принцип, що ланцюг виробництва продуктів з високим ступенем ризику, а саме тваринного походження, на 85 % контролюється ветеринарною службою і лише на 15 % санітарною – це дійсно головна причина того, чому ця служба була обрана в якості компетентного органу», – підсумував чиновник.

За матеріалами: УНН

Читайте також: