fbpx
Політика

Депутат побоюється, що з Тимошенко на волі опиняться більш небезпечні злочинці

 Позафракційний депутат Верховної Ради України Сергій Лабазюк побоюється того, що разом з екс-прем’єром Юлією Тимошенко на волі можуть виявитися більш небезпечні злочинці.

Коментуючи законопроект Анжеліки Лабунської, який спрямований на можливість лікування ув’язнених за кордоном, депутат зазначив, що документ не дає чіткого визначення даної процедури, а з урахуванням корумпованості українських судів, це може призвести до того, що на волі опиняться вельми небезпечні злочинці.

Як припускає Лабазюк, законопроект, швидше за все, спрямований на одну особу, а саме Юлію Тимошенко, однак він також може відкрити можливість для інших ув’язнених, які спробують скористатися новим законодавством, щоб уникнути ув’язнення.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

За його словами, відповідно до законопроекту Лабунської, ув’язненим достатньо подати довідку від лікаря і отримати згоду від зарубіжної клініки, щоб залишити країну і відправитися на лікування.

Також він зазначив, що даний документ ніяк не розмежовує категорії засуджених, які можуть залишити країну, а отже, цим зможуть скористатися соціально небезпечні злочинці.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

До того ж, як нагадав Сергій Лабазюк, зараз не складає труднощів купити довідку про хворобу.

Як повідомив нардеп, відправка засуджених за кордон зовсім нова практика для України, тому необхідно, щоб судді і правоохоронці також брали участь у розробці відповідних ініціатив.

За матеріалами: obozrevatel.com

Читайте також: