fbpx
Політика

В Україні стартував «Місяць Литви»

З 1 листопада 2013 року почався «Місяць Литви в Україні». Про це під час прес-конференції стало відомо від голови правління організації «Європейський вибір» Олега Животовського.

«Серед української молоді будуть поширювати інформацію про Литву, а в 30 українських містах проводитиметься низка заходів для популяризації Литви в навчальних закладах. Крім того, наш посол буде проводити зустрічі з українськими студентами», – розповів Олег Животовський.

За словами представника «Європейського вибору», в посольстві Литви максимально сприяють отриманню шенгенських віз українськими громадянами. Як запевнив Животовський, в першу чергу це стосується українських журналістів. При цьому, додав він, шенгенські візи видаються на 5 років.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

Олег Животовський відзначив також, що сьогодні Литовська Республіка робить все можливе для успішної євроінтеграції України.

«Сьогодні 1 листопада, залишилося рівно 29 днів до можливого підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Посольство Литви робить дуже багато для євроінтеграції України», – додав Олег Животовський.

Животовський висловив сподівання, що підписання Угоди про асоціацію з ЄС таки відбудеться, а Україна зараз «не на словах, а на ділі робить все для цього». Крім того, підкреслив він, з 11 березня 2013 року в Україні проводиться кампанія з проведення «Місяця Литви».

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Також в рамках «Місяця Литви» в Україні заплановано проведення конкурсу на безкоштовні поїздки до Литви. Всі бажаючі зможуть зареєструватися на однойменному веб-сайті «Місяць Литви в Україні».

Нагадаємо, що попередній «Місяць Литви в Україні» розпочався 11 березня 2013 року. У рамках заходу понад 10 000 українських школярів долучилися до загальнонаціональної кампанії. Інформаційну кампанію продовжать в 2014 році «Тижнем України в Литві».

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: