fbpx
Новини світу

Видавці книг Віктор Януковича будують ТРЦ в Донецьку

Скандальний сквер на вул. Петровського в Донецьку, де ще в березні вирубали дерева, залишився в оренді у компанії «Альфа Буд Індастрі». Про це стало відомо з постанови Вищого господарського суду України від 28 жовтня 2013 року.

Земельна ділянка площею 0,51 гектар компанія «Альфа Буд Індастрі» отримала в оренду на 10-ти річний термін ще в 2009 році. На місці скверу планується звести торгово- адміністративний комплекс.

Видання нагадує, що ще навесні 2013 року в «скандальному» сквері, який виявився ледь не останньою «зеленою зоною» в районі, були вирубані дерева. Після протестів з боку місцевих жителів, міська рада Донецька розірвала договір про оренду з «Альфа Буд Індастрі». Після цього компанія оскаржила рішення міськради, вигравши у всіх 3-х судових інстанціях.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

Суди встановили, що акт обстеження земельної ділянки, на основі якого міська рада Донецька і вирішила розірвати договір оренди, був складений без представника фірми. Крім того, в акті немає інформації про кількість і вигляді знесених дерев, а також не вказано час їх вирубки. Інший акт перевірки Держекоінспекції, який був наданий міськрадою Донецька, суд не став приймати, оскільки документ склали на початку серпня, а договір оренди з «Альфа Буд Індастрі» розірвали 27 березня.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Крім того, суд отримав документ про обстеження від головного управління благоустрою та комунального обслуговування Донецька від 6 березня 2013 року і ордер від 12 березня 2013 року, за якими компанії «Альфа Буд Індастрі»  дозволили видалити 11 сухих дерев у цьому сквері.

Цікаво, що засновниками компанії «Альфа Буд Індастрі» є Геннадій Устименко, Володимир Нестеренко, Сергій Сивцов та Андрій Голядкін. Двоє перших були засновниками типографії «Новий світ», яка в 2011 році за 16 400 000 гривень купила права на видання «творів» Віктора Януковича.

За матеріалами: nashigroshi.org

Читайте також: