fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

У Макіївці працівників міліції притягнули до відповідальності за грубі порушення у сфері обігу вогнепальної зброї

Прокуратурою встановлено, що правоохоронці Макіївки не дотримувалися вимог законодавства щодо порядку придбання, зберігання та обліку зброї у населення. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури м. Макіївка.

У ході перевірки встановлено, що у всіх п’яти райвідділах міліції Макіївки мали місце факти невиконання вимог законодавства про адміністративні послуги, до яких належить надання дозволів на реєстрацію і використання мисливської вогнепальної, пневматичної і холодної зброї та боєприпасів.

Дозволи видавалися з порушеннями. Деякі заяви на продовження терміну дії дозволів на зброю зовсім не реєструвалися. Не всі контрольні справи містили обов’язкові документи, а саме довідки про наявність або відсутність судимостей у власників зброї, в деяких справах перебували довідки, термін дії яких вже закінчився. Правоохоронці не складалися протоколи про адміністративне правопорушення і не вживалися заходи щодо усунення виявлених порушень.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Також встановлено, що міліціонери не дотримувалися річного терміну для перевірки порядку зберігання зброї за місцем проживання. Крім того не велась картотека власників зброї, яка використовується для перевірки осіб, затриманих за правопорушення, а також для орієнтування нарядів міліції.

"Зазначені дії посадових осіб правоохоронних органів порушують права громадян та законодавство про адміністративні послуги, – повідомила старший прокурор прокуратури Макіївки І. Маладзе. – Органами прокуратури було внесено подання, за результатами розгляду яких виявлені порушення усунені, 6 співробітників міліції притягнуто до дисциплінарної відповідальності".

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Джерело: УНН

Читайте також: