fbpx
Суспільство

У Києві 6 листопада на хвилину зупиниться громадський транспорт у зв’язку з 70-річчям визволення столиці від фашистських загарбників

О 12:05 у середу, 6 листопада, в день 70-річчя визволення Києва від німецько-фашистських загарбників, в українській столиці оголосять хвилину мовчання, під час якої буде зупинено рух всього транспорту, повідомив голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов. 

За його словами, КМДА провело відповідні переговори з таксомоторними парками, які підтримали дану пропозицію. Також до цього буде готовий громадський транспорт.

У той же час приватні особи на автотранспорті зможуть приєднатися до акції, якщо у них виникне бажання. У той же час О. Попов підкреслив, що ДАІ не буде насильно зупиняти транспорт в цей момент.

У цілому, 6 листопада масштабне святкування розпочнеться з церемонії запалювання вічного вогню біля Національного музею історії Великої Вітчизняної війни та покладання гірлянд військової слави в пам’ять про тих, хто загинув під час форсування Дніпра.

Читайте також:  Якудза. Історія японської мафії (ВІДЕО)

Далі з 10:00 до 11:00 відбудеться масове покладання квітів до могили Невідомого солдата у Парку Слави. При цьому біля станції м.Арсенальная всім бажаючим будуть видавати кульки і прапорці. О. Попов також повідомив, що крім маленьких прапорців з відповідною символікою бажаючим безкоштовно видаватимуться і прапори для встановлення на автомобілях. За його словами, таких прапорів виготовлено 25 тис.

З 11:00 до 12:00 пройде військово-історична хода від Бессарабської площі до Європейської площі, в якій візьмуть участь військово-патріотичні клуби з понад 10 країн світу. Також у рамках ходи відбудеться марш-парад військових оркестрів.

Читайте також:  Плагіат культури в Росії: самовар, кокошник, вушанка, балалайка, горілка, валянки, гармошка (ВІДЕО)

О 12:00 в Національному палаці мистецтв "Україна" відбудеться концерт для ветеранів Києва та Київської області.

О 16:30 розпочнеться молодіжний флеш -моб "Дякуємо за Київ", в якому візьмуть участь близько 1 тис. учасників змагань з брейк-дансу.

О 18:00 у Парку Слави розпочнеться меморіальна акція "Вшановуй пам’ять визволителів", під час якої кияни та гості столиці зможуть встановити лампадки зі свічками біля могили Невідомого солдата. Лампадки будуть видавати всім бажаючим безкоштовно.

О 19:00 на Майдані Незалежності розпочнеться святковий концерт для молоді, який завершиться святковим феєрверком.

За матеріалами : Інтерфакс-Україна

Читайте також: