fbpx
Міжнародна економіка

На ульянівському заводі “Авіастар” побудують для армії 39 нових літаків

Заступник директора з виробництва ЗАТ "Авіастар-СП" Микола Дяченко розповів, що в даний час на підприємстві терміново навчають нових робітників, у зв’язку з тим, що в найближчі роки зможуть працевлаштувати кілька тисяч фахівців.

Кадри потрібні були для того, щоб забезпечити виконання великого держзамовлення, який отримав завод "Авіастар". Для російської армії тут будуть побудовані майже 40 нових транспортних літаків Іл-76МД.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

Три літаки з замовленої партії стоять в цехах остаточного складання – на них завершують установку двигунів та обладнання і за словами авіабудівників, вже навесні майбутнього року повинні піднятися в небо для випробувальних польотів. Військові льотчики вже приступили до тренувань на цих машинах.

Для російської авіації це принципово нові повітряні судна. "Новий пілотажний навігаційний комплекс – купол, в якому об’єднані багато систем. Цей літак також назвали скляна кабіна, тому що все приладове обладнання, яке перед обличчям у льотчиків – це монітори. Практично все перевели на цифру", – розповів Микола Дяченко.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

На ульянівському заводі "Авіастар" побудують для армії 39 нових літаків (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: