На кордоні Росії і України знову утворилися черги з великовантажних автомобілів

І знову на українсько-російському кордоні виник транспортний колапс. У пунктах пропуску Донецької та Луганської областей скупчилися величезні черги, що налічують сотні вантажних автомобілів, повідомляють ЗМІ з посиланням на Південне митне управлінні ФМС Росії.

Представники відомства прокоментували ситуацію наступним чином: «Затори є. Вони пов’язані з новими заходами щодо забезпечення транзиту». У ФМС уточнили, що на кордоні в даний час скупчилися понад 350 фур, найбільша їх кількість – в районі пропуску «Новоазовськ – Весело-Вознесенка».

За словами очевидців, в багатокілометровій черзі вишикувалися великогабаритні вантажні автомобілі з українськими, білоруськими, молдавськими, казахстанськими та турецькими номерами.

Related Post

До виникнення черг на кордоні призвело рішення федеральної митної служби Російської Федерації про скасування дії книжок міжнародних дорожніх перевезень. Ці книжки раніше дозволяли перевозити вантажі в запломбованих контейнерах, гарантували сплату митних платежів і спрощували прикордонні процедури. Тепер на кордоні ці документи не приймаються, фури проходять повний обшук.

За матеріалами: lenta.ru

Leave a Comment