fbpx
Новини світу

В Алуштинського дельфінарію конфіскували тварин

Державна екологічна інспекція в Автономній Республіці Крим під час проведення планової перевірки дельфінарію "Немо" ТОВ "Нерум" виявила факт порушення вимог природоохоронного законодавства в частині утримання та розведення диких тварин, а саме – 4 чорноморських дельфіни-афаліни, 2 морських котики, 1 морського лева. Про це УНН повідомила прес-служба Республіканського комітету Автономної Республіки Крим з охорони навколишнього природного середовища.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Встановлено факти відсутності документів, що підтверджують законність їх придбання, дозволів на утримання тварин у неволі, факти незабезпечення умов тимчасового утримання тварин з метою ізоляції, лікування, переміщення. Керівництво дельфінарію не здійснювало контроль якості води басейну, в якому містилися тварини щодо наявності хвороботворних організмів.

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища склали протоколи про адміністративні порушення і передали їх до суду.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Алуштинський міський суд постановив визнати винним директора дельфінарію у скоєнні зазначених правопорушень та притягнути його до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу в розмірі 340 гривень з конфіскацією 4 чорноморських дельфінів-афалін, 2 морських котиків і 1 морського лева на користь держави.

Джерело: УНН

Читайте також: