fbpx
Політика

Через неоплачені рахунки американський літак другу добу не може вилетіти з Чити

Як повідомив представник міністерства закордонних справ Російської Федерації Олексій Котельников, через неоплачені рахунки американський літак "Боїнг", що прямував в Улан-Уде, другу добу не може вилетіти з аеропорту міста Чити.

За словами дипломата, 30 пасажирам літака надали комфортабельний нічліг в міському аеропорту. "Їм пішли на зустріч – надали приміщення і забезпечили гарячим харчуванням", – розповів Олексій Котельников і додав, що російський МЗС відстежує ситуацію і передає всю оперативну інформацію співробітникам посольства США в Росії.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Раніше представник читинського аеропорту Олексій Турськов заявив: "Поки екіпаж не сплатить рахунки, виставлені за надання йому технічних послуг та за заправлене паливо, літак Читу не покине". За його словами, американській стороні були передані для цього всі необхідні документи.

За наявною інформацією, літак прямував в Улан-Уде в рамках Договору з відкритого неба. Метою даного Договору є сприяння зміцненню довіри між країнами шляхом контролю за військовою діяльністю та дотриманням діючих договорів у галузі контролю над озброєннями.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: